Fietspad Sluispolder op 25 juli weer open

Op 25 juli gaat het fietspad in de Sluispolder weer open voor (fiets)verkeer. Het fietspad is vanaf eind februari afgesloten geweest voor werkzaamheden.

Het oude fietspad was niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter was deze te smal volgens de normen van nu. 

Veiliger en duurzaam

Het fietspad is breder, veiliger en duurzamer geworden. Het fietspad is verbreed naar 4 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast is de ondergrond van het fietspad vervangen door gerecyclede betonplaten. Hiervoor is eerst het oude fietspad van asfalt verwijderd. Door deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst.

De Sluispolder verbindt de gemeente Alkmaar en de gemeente Bergen. Het fietspad is een belangrijke regionale route voor de provincie. Dagelijks gaat er veel (fiets)verkeer over het fietspad voor school, werk of recreatie. Het fietspad moest een aantal maanden afgesloten worden voor de werkzaamheden. Door een vertraging in de aanlevering van de betonplaten heeft de opening een maand vertraging opgelopen. Met de opening van het fietspad op 25 juli is de verbinding hersteld.

Testrit

Op 19 juli maakten de wethouders mobiliteit en bereikbaarheid van Alkmaar en Bergen alvast een testrit over het nieuwe fietspad in de Sluispolder. De wethouders Christiaan Peetoom en Ernest Briët zijn trots op het nieuwe fietspad. Het project is een mooi voorbeeld hoe gemeenten samenwerken voor de inwoners om mobiliteit in de regio te verbeteren.

Het vernieuwen van het fietspad is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Noord-Holland.