Lintje voor Dick Sluis uit Bergen

Zaterdag 31 augustus was de feestelijke afsluiting van de restauratie van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Burgemeester Lars Voskuil verraste bij deze gelegenheid Dick Sluis met een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vredeskerkje

De heer Sluis is sinds 2001 penningmeester bij de Stichting Marie Amalie Dorothea die het Vredeskerkje in Bergen aan Zee beheert. Hij had een leidende rol bij de restauratie van het kerkje in 2014, was de stuwende kracht bij de viering van het 100-jarig bestaan in 2018 en heeft bij de huidige restauratie de dagtaak van bouwheer en fundraiser gevelrestauratie op zich genomen. 

Ook zette hij de actie ‘Sta uw steentje bij’ op. Daarnaast zette de gedecoreerde zich in voor zorgcentrum De Marke en is hij betrokken bij Museum Kranenburgh. “Ik ben trots op zijn inzet en betrokkenheid bij de samenleving”, aldus burgemeester Lars Voskuil.

Restauratie

Bij de restauratie van het Vredeskerkje de afgelopen periode zijn in totaal 14.300 bakstenen vervangen, waarbij speciale voegmortel is toegepast, die bestand is tegen vocht en zout. Het herstel was dringend nodig, omdat de muren door erosie en zout van de zeewind waren aangetast. Het kerkje staat er nu weer stralend bij in de duinen van Bergen aan Zee!