Samen meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid

Week tegen eenzaamheid

Van 26 september t/m 2 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Daarom vragen we in de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor ontmoeting en verbinding. 

Om eenzaamheid te doorbreken, organiseren maatschappelijke organisaties tijdens de Week tegen Eenzaamheid leuke activiteiten, waar u aan mee kunt doen. Een mooie kans om andere mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Koken en samen eten bij Welzijn Bergen

Samen eten verbindt en daarom staan de activiteiten van Welzijn Bergen in het teken van koken en samen eten. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan een lunchproeverij en een soepbuffet. Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (Sociale zaken) zet zich in voor dit onderwerp en schuift aan bij het soepbuffet om te spreken met inwoners over eenzaamheid.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Stichting Welzijn Bergen

Sport en bewegen met de buurtsportcoach

Fietsbijeenkomst

De buurtsportcoaches organiseren op 1 oktober een fietsbijeenkomst voor 55-plussers in het gemeentehuis Bergen. 

Beweeg- & boetseerdag

Op 14 oktober kunt u meedoen aan een beweeg- & boetseerdag met Sies Vrasdonk in Egmond. (Let op: deze activiteit is verplaatst van 4 naar 14 oktober.)

Meer informatie en aanmelden: Sport & Bewegen in Bergen - Sport en Bewegen in Bergen.

Activiteiten bij PostaanZee

Bij PostaanZee kunt u elke dag binnenlopen voor koffie, thee, een praatje, boeken, puzzels of activiteiten. U kunt meedoen aan SpelaanZee, stoelyoga, muziek, samen zingen, taalcafé, wandelingen en theater. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Bekijk het programma van PostaanZee.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

Eenzaamheid kan iedereen overkomen, het maakt niet uit hoe oud u bent of waar u vandaan komt. Als gemeente willen we een omgeving creëren waar niemand zich alleen hoeft te voelen en mensen open kunnen praten over eenzaamheid.

Vragen?

Heeft u vragen over het activiteitenprogramma? Neemt u dan contact op met het Sociaal Team via 14 072.