Start werkzaamheden herinrichting centrum Schoorl

Volgende week starten werkzaamheden herinrichting centrum Schoorl ‘Verkeershinder tussen Schoorl en Bergen door werkzaamheden Duinweg’.

In september starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Schoorl. Tot aan de zomer van 2025 vinden de werkzaamheden plaats van fase 1, 2 en 3. De eerste fase start in september met een afsluiting van de Duinweg voor doorgaand verkeer tussen Schoorl en Bergen. Door de afsluiting van de Duinweg is er van september tot begin december geen doorgaand verkeer mogelijk van en naar Schoorl en Bergen. Gemotoriseerd verkeer in beide richtingen wordt in deze periode omgeleid via de N9.

Duindorp Schoorl

Schoorl heeft een unieke ligging als dorp in de duinen. Dit willen we terug laten komen in het ontwerp van de openbare ruimte. De werkzaamheden zijn nodig om de openbare ruimte in Schoorl te verbeteren voor inwoners en bezoekers. Schoorl is uniek en verdient daarbij een goede inrichting van de openbare ruimte. 

Nergens in Nederland komen de duinen letterlijk tot in het dorp. ‘Duindorp Schoorl’ is het motto voor de nieuwe inrichting van de openbare ruimte van het centrum. Om zo het centrum vriendelijk en gezelliger te maken met onder ander nieuwe beplanting en nieuwe bestrating. Op Herinrichting openbare ruimte centrum Schoorl staat hierover meer informatie.

3 fases rondom de Duinweg

De eerste fase rond de Duinweg start 9 september en is naar verwachting begin december 2024 klaar. Tijdens de werkzaamheden aan de Duinweg wordt er aan het riool gewerkt, het wegdek vervangen en de verkeersveiligheid verbeterd. Voorafgaand aan de rioolwerkzaamheden vindt archeologisch onderzoek plaats op de locaties waar dieper dan 40 cm wordt gegraven. 

Na fase 1 gaat fase 2 direct van start. Voor de zomer van 2025 moet de derde fase afgerond zijn. In de afbeelding is weergegeven waar de werkzaamheden per fase plaatsvinden. Op Werkzaamheden delen we de planning voor de volgende fases zodra deze bekend is. 

Fietsverkeer wordt omgeleid via de Omloop. Voor gemotoriseerde voertuigen zijn de polderwegen niet toegankelijk door versperringen. Dit is om de veiligheid van het omgeleide fietsverkeer en bewoners van Scorlewald te waarborgen. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

BouwApp

Naast de algemene informatie biedt de aannemer een BouwApp van AW Groep over de werkzaamheden in het centrum van Schoorl. Regelmatig wordt deze aangevuld en voorzien van updates. 

Werkzaamheden PWN

PWN voert vooraf ook werkzaamheden uit. Van 4 t/m 6 september zijn er werkzaamheden ingepland door PWN. Zij informeren betrokkenen hierover zelf. Op 9 september start AW Groep in opdracht van de gemeente. De Duinweg is daarmee van 4 september t/m begin december afgesloten, afhankelijk van de voortgang.

Goede bereikbaarheid

Goede bereikbaarheid van het gebied tijdens de werkzaamheden is van groot belang. Per fase wordt een tijdelijk verkeersplan opgesteld met omleidingen en maatregelen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat de overlast wordt beperkt. 

Fietsverkeer wordt omgeleid via de Omloop. Voor gemotoriseerde voertuigen zijn de polderwegen niet toegankelijk door versperringen. Dit is om de veiligheid van het omgeleide fietsverkeer en bewoners van Scorlewald te waarborgen. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

Samen met ondernemers en inwoners

In het begin van de zomer zijn ondernemers en inwoners geïnformeerd. Waar nodig wordt samen in overleg naar oplossingen gekeken. Naast de algemene informatie biedt de aannemer een BouwApp van AW Groep

Als de werkzaamheden beginnen vindt u informatie over de werkzaamheden in het centrum van Schoorl. Regelmatig wordt dit aangevuld en voorzien van updates.

Wegafsluiting Duinweg

  • De afsluiting van de Duinweg begint ter hoogte van de kruising met de Klimweg.
  • Bewoners van Aagtdorp kunnen via de Duinweg in zuidelijke richting Bergen per auto de wijk in en uit rijden.
  • Autoverkeer richting centrum Schoorl dient om te rijden via Bergen en de N9.
  • Op de Omloop richting Schoorl (kruising Boschmansweg) komt aan het begin van het stuk eenrichtingsverkeer een verkeerspaal die de doorgang blokkeert. Dit is om sluipverkeer tegen de rijrichting in te voorkomen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Ook bevordert het de verkeersveiligheid van fietsers en in het verkeer aanwezige bewoners van zorginstelling Scorlewald.
  • Nieuwe informatie vindt u in de  BouwApp van AW Groep.
  • In de BouwApp kunt u rechtstreeks uw vraag stellen of in contact komen.