Start werkzaamheden Jan Oldenburglaan, Bergen

De Jan Oldenburglaan krijgt binnenkort een nieuw rioolsysteem. Het oude riool is verouderd en kan de hoeveelheid water niet meer goed afvoeren. Het nieuwe systeem helpt om wateroverlast bij hevige regen te verminderen. Ook wordt de straat aangepast om deze veiliger te maken en komt er meer groen.

Bereikbaarheid Jan Oldenburglaan

Tijdens de werkzaamheden is de Jan Oldenburglaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de werkzaamheden is parkeren in de buurt lastiger en zijn er omleidingen ingesteld. Aannemer Schot Infra voert het werk in 5 fases uit, zodat de woningen en de Albert Heijn zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Er komen omleidingsborden en omwonenden hebben een brief ontvangen met meer informatie. 

Planning

De werkzaamheden starten op 16 september 2024 en duren naar verwachting tot het einde van het jaar. Meer informatie over de looptijd van de verschillende fases is te vinden op Werkzaamheden Jan Oldenburglaan. De planning is afhankelijk van onder andere het weer en kan nog wijzigen. Op de website staat de meest recente planning.

Participatie

De bewoners van de Jan Oldenburglaan en de zijstraten hebben meegedacht over de nieuwe inrichting van de straat. Hun ideeën zijn verwerkt in het nieuwe ontwerp. Zo krijgt de straat geluiddempend materiaal en de berm en de rijweg worden duidelijker van elkaar gescheiden.